El passat dia 19 de novembre es va dur a terme la ponència de l’Anna Montal. La ponència va començar amb una presentació de la ponent, explicant-nos els seus antecedents per poder situar-nos. L’Anna ve de formar-se en comerç, màrqueting i investigació de mercats i, tal com vam explicar en el post anterior, treballa a Playbrand des de fa deu anys. La seva posició a l’empresa consisteix a fer equip i planificar i coordinar campanyes. També és especialista en publicitat online i s’encarrega de la cartera de clients.
Més endavant, ens va endinsar en el món de les estratègies digitals, i es va parlar de l’email marketing, l’user experience, SEO, monitoratge, Analítica web i Publicitat online, tot i que n’hi ha més.
A partir de llavors, es va passar a parlar de la publicitat digital, començant pels entorns publicitaris, com per exemple Google Ads, Facebook Ads, Instagram Ads… També ens va parlar dels objectius, i el que s’ha de tenir en compte es pot resumir en engagement, abast, visites al web, conversions i leads. Pel que fa als formats, n’hi ha molts: fotos, gifs… però l’Anna ens va explicar que un dels que ofereix una gran font de possibilitats són els vídeos.
El següent tema que va tractar l’Anna va ser l’estratègia en campanyes. Ens va parlar de tot el procediment que es segueix, començant pel plantejament, on es fa la definició de públic objectiu, de mercat i interessos i de moments comunicatius. El segueix les configuracions, on entra en joc l’analítica web per tal de poder valorar si ha funcionat bé un anunci, fins a la fase de creació de l’anunci en si, l’optimització, que és la part més extensa, i el balanç de pressupostos, on es valora si la distribució d’aquests és correcte, o si s’han de fer les inversions d’alguna altra manera més òptima per aconseguir l’objectiu.
L’Anna també ens va explicar la diferència entre target i buyer persona. El primer és un perfil genèric, del qual tenim dades superficials i no sabem el motiu pel qual l’usuari necessita comprar. En canvi, del buyer persona en tenim un perfil personalitzat i una informació més detallada i, a diferència del target, en aquest cas sí que sabem la necessitat o motivació principal per la qual l’usuari compra.
Seguidament ens vam posar a la pell de l’usuari, i l’Anna ens va explicar que un anunci no ha de molestar i ens ha d’aportar alguna cosa. Per acabar-ho d’arrodonir, com a usuaris ens ha de fer viure una experiència, el que vol dir que el contingut ha de ser original.
A continuació, es va parlar dels nous formats d’anunci. Un exemple és el Video ad sequence de Youtube Ads. La seqüència d’anuncis de vídeo ens permet explicar una història d’un producte, servei o marca mostrant una sèrie de vídeos que segueixen un ordre. Un altre exemple són els Bumper Ads, també de Youtube Ads. Aquests són anuncis de vídeo visualitzats a Youtube, que tenen una duració màxima de sis segons i són exclusius per a dispositius mòbils. Un tercer exemple són els Leads Ads de Google Ads, els quals ajuden a captar l’interès de clients potencials quan t’estan buscant a Google a través de les extensions de formulari de clients potencials. Un últim exemple que ens va explicar l’Anna és el Branded Content d’Instagram Ads, el qual permet als anunciants promocionar publicacions que són creades en conjunt amb celebritats o influenciadors d’Instagram.
Per últim, l’Anna ens va parlar de l’automatització, juntament amb els seus diferents formats: Shopping Ads, Smart Display i Universal App Campaign, tots tres de Google Ads.
Des de Femme Inline volem agrair a l’Anna el seu temps i dedicació, va ser una ponència molt interessant i enriquidora! Per altra banda, us recordem que aquest mes de desembre no hi haurà ponència, però tenim Afterwork! Es farà el pròxim 12 de desembre a l’Espai Camaleònic. En uns dies us donarem més detalls en el blog, si voleu saber més no dubteu en visitar les nostres diferents xarxes socials, on ja hi ha informació més detallada!