El passat dimarts 22 d’octubre es va dur a terme la ponència “Sense por a Goliat”, a càrrec de la Meritxell Bautista, tal com vam anunciar a través de les nostres diferents xarxes socials. La jornada, que va ser tot un èxit, es va iniciar amb una presentació per part de la ponent, que va ajudar a situar-nos sobre qui és Meritxell Bautista, què és Fibracat i de què tractarà la ponència.

Sobre Fibracat, l’empresa que lidera juntament amb Josep Olivet, ens va comentar que competeixen contra els tres grans Goliats de l’àmbit dels serveis de telecomunicació. Tot i això, l’empresa, que va néixer el 2012, és líder en totes les poblacions catalanes on són presents. Com a detall addicional, ens va explicar que des del dia 21 d’octubre també els podem trobar a Girona, concretament en una store situada en el C/ Santa Clara número 20.

La ponència va estar dividida en dues etapes, en les quals la ponent ens va parlar de dues persones claus a la seva vida. Després d’introduir la presentació parlant d’èxit, es va llançar a l’audiència la pregunta “què és l’èxit per a vosaltres?”. Meritxell Bautista, després de sentir les respostes, va arribar a la conclusió que no existeix una definició d’èxit, sinó que aquest assoleix un significat diferent per a cada persona. Per explicar el que és l’èxit per ella, la ponent ens va fer un recorregut per la seva vida acadèmica i laboral, de com va passar de ser infeliç fins a culminar el seu trajecte sent la dona de la seva vida. Va ser llavors quan va tornar a interactuar amb l’audiència, preguntant si cada un dels que hi havia presents era la dona o l’home de la seva vida, qüestió que va crear un ambient de reflexió.
A continuació, la ponent es va disposar a explicar-nos que cada un de nosaltres som el promig de 5 de les persones amb més poder d’influència sobre nosaltres. Ens va parlar de dues de les seves 5 persones. La primera era la Lolita, la seva mare. Entre els anys 70 i 80, la Lolita era directora d’una oficina comercial, per tant era una directiva poderosa i una dona influent en un mercat caracteritzat pel seu caràcter masclista. Diuen, tal com explicava la Meritxell Bautista, que els fills poden ser semblants als seus progenitors o, per contrari, ser totalment diferents. La ponent no només reconeix ser una gran inspiració de la seva mare, sinó que afirma no poder parlar de la seva carrera professional sense parlar de la seva progenitora i del poder que té sobre ella.
La segona persona de la qual ens va parlar va ser Josep Olivet, a qui Meritxell Bautista diu que va conèixer en el moment més àlgid de la seva carrera. El defineix com a un home savi i ambiciós, que en un moment de la seva vida li demana ajuda per fer realitat els seus projectes. En aquell moment, la nostra ponent va deixar el seu lloc com a una de les directives més influents del mercat per arrencar un projecte des de 0 a Manresa: Fibracat.
Per finalitzar la ponència, Meritxell Bautista ens va parlar dels objectius de Fibracat i ens va donar algunes dades molt interessants, com per exemple que el 60% de l’equip directiu està format per dones.
Després d’aquest recorregut, la nostra ponent afirma que ara sí que sent que ha tingut èxit, però per diferents raons: ha sigut mare, està enamorada del seu marit, treballa del que li agrada i fa el que realment creu que s’ha de fer per la societat. Acaba la ponència recordant-nos que tots som uns guerrers capaços de plantar cara, sense cap por, als Goliats.

Des de Femme Inline volem agrair a la Meritxell que vingués a fer-nos aquesta ponència tan interessant i inspiradora. La propera ponència serà a càrrec de l’Anna Montal el dia 26 de novembre. Esperem veure-us-hi!