Què consumeix la dona? Qui pensa els articles que consumeix la dona? Se sent identificada la dona del segle XXI amb la publicitat d’avui dia? Tot això és el que investiga la Gemma Cernuda-Canelles, que estudia el consum de la dona i ofereix unes dades molt interessants i reveladores al respecte a l’entrevista que va concedir el passat dia 21 d’agost a La Vanguardia. A l’entrevista, la Gemma parla de l’impacte econòmic de les dones: com compra la dona comparada amb l’home, la taxa rosa i els estereotips publicitaris. La dona també té una gran influència en decisions com, per exemple, la compra del cotxe, o en temes que tenen a veure amb les empreses familiars, tot i no ser la propietària. De totes maneres, encara són els homes qui decideixen per nosaltres en productes destinats a la dona, com explica la Gemma. Per tant, fa que aquests productes estiguin pensats de forma estereotipada. En resum, de l’entrevista es destaca la idea de la descompensació entre consum i economia, ja que com indica aquesta experta en comunicació, la dona és la que consumeix, però és l’home qui dirigeix l’economia. 

La dona, com a persona que forma part de la societat, consumeix i genera economia. Un dels aspectes clau de l’economia és el terreny laboral. Aquest article parla de l‘impacte de la igualtat de gènere en el PIB. Tot i que la dona sembla que, a poc a poc, estigui guanyant terreny respecte els seus drets i està al capdavant de moltes de decisions, encara queda molt per fer en molts aspectes, inclòs en el de la feina. 

Tenint en compte que la dona representa gairebé la meitat de la població mundial, és necessari tenir-la en compte com a persona activa que participa, té un impacte i té dret a ocupar un espai.  

Aquí us deixem enllaços amb xifres d’ocupació de la dona a Espanya i de dones CEO d’empreses de les quals s’han fet ressò alguns mitjans de comunicació. Xifres que encara són baixes, si tenim en consideració que fa anys de la incursió de la dona en el món universitari i laboral. 

https://www.lagacetadesalamanca.es/nacional/10-mujeres-al-frente-de-grandes-multinacionales-en-espana-IL937183

https://www.lavanguardia.com/economia/20190604/462673358122/mujeres-trabajadoras-paro.html

https://www.eldiario.es/economia/Solo-mujeres-directivas-empresas-mundiales_0_845865483.html