Playbrand és una consultoria i agència de màrqueting que s’especialitza en el posicionament de marques en els entorns digitals. Nascuda l’any 2009 a Girona i ubicada al Parc Científic i Tecnològic de la UdG, l’empresa ajuda a aquestes marques a dissenyar objectius i entendre les regles dels entorns digitals, al mateix moment que també les aconsellen a integrar-les a la seva cultura empresarial.

La consultoria gironina, que compta amb una plantilla on la mitjana d’edat se situa en els 28 anys, ofereix diferents serveis gràcies al fet que coneixen a la perfecció les eines i tècniques que poden ajudar a les marques i organitzacions en les seves corresponents estratègies digitals. Des de Playbrand s’ofereixen aquest tipus d’estratègies, on acompanyen el client durant totes les fases del procés de transformació que l’impulsarà en el món digital. Per altra banda, també ofereixen Customer i User Experience. En aquest cas, des de la consultoria ajuden a l’empresa a conèixer com es comporten els seus clients en les plataformes digitals per, d’aquesta manera, definir objectius i estratègies que s’ajustin a les preferències dels usuaris. També tenen el servei d’Analítica i Dades, en el qual mesuren l’èxit de les accions a través a l’anàlisi de les mètriques. Un altre exemple dels serveis que ofereixen és l’Estratègia de continguts i Branded content, que tal com la mateixa empresa explica, consisteix en “posicionar el teu relat definint les temàtiques, peces i canals més efectius”. Per poder atraure públic nou a través d’estratègies Paid Media ofereixen el servei de SEM i Performance Media. En canvi, per augmentar les visites potencials i millorar les ventes, leads o qualsevol altre objectiu empresarial, compten amb el servei d’Estratècia SEO. També ofereixen el servei d’Escolta Activa, amb el qual monitoren la xarxa per tal de poder predir el comportament dels usuaris i, d’aquesta manera, oferir les millores òptimes. Per últim, ofereixen l’Estratègia d’email marketing, a través de la qual treuen el màxim rendiment al correu electrònic per aconseguir els millors resultats.

L’empresa, té en mans molts projectes, entre ells es troben els projectes de marques com Ticketmaster, Caixabank, la UdG o l’Ajuntament de Barcelona.

L’empresa i la reforma horària
Playbrand forma part de la xarxa gironina per a la reforma horària. Des de fa més de dos anys, aposten per aquest model, i els seus treballadors entren a treballar a les vuit del matí i marxen a les cinc de la tarda, tenint mitja hora per dinar. Des que es fa servir aquest mètode, l’empresa ha augmentat la seva producció un 6,5%. Aquesta iniciativa contribueix a la millora del clima laboral, la millora de les capacitats, la creativitat i la innovació dels treballadors, i a la reducció de l’absentisme.
L’any 2018 l’empresa va estar guardonada amb el Premi Respon.cat de Responsabilitat Social a Catalunya, per les seves pràctiques de Reforma Horària en una organització petita/mitjana.

L’empresa i el seu clima laboral
Els treballadors de Playbrand compten amb una formació continuada que ofereix l’empresa, la qual els ajuda a especialitzar-se. Al mateix moment, l’empresa fa un ús racional del correu electrònic i permeten a l’empleat organitzar-se segons les seves necessitats, de manera que la feina encaixi amb la seva vida. A més, l’oficina de Playbrand és Pet Friendly, i cada divendres estan acompanyats per una mascota.

La dada curiosa
Fa uns anys, el 2015, el nom de Playbrand va ressonar més del que és usual. Això va ser a causa d’una felicitació de Nadal que van fer al Parc Tecnològic de la UdG, juntament amb l’empresa Sixtemia. El que tenia d’especial aquesta felicitació era que estava composta de 7.656 Post-its, els quals van col·locar 21 persones i els hi va comportar 4 hores de feina. Us deixem un enllaç per si li voleu donar un cop d’ull!