Ja hi tornem a ser! És final de mes, i això vol dir que tenim una nova ponència. En aquesta ocasió, aquest dimarts 22 d’octubre a les 19:00 h al Coespai, tenim una cita amb Meritxell Bautista, cofundadora i chief sales & marketing officer (CMO) de Fibracat.

Què és Fibracat?

Fibracat és la primera operadora de telecomunicacions amb capital català. Es va fundar l’any 2013 a la comarca del Bages, i des de llavors no ha fet més que expandir-se per tot Catalunya. Fibracat compta amb la millor fibra òptica del sector i té un servei personalitzat. A més, és l’únic operador FULL del mercat a Catalunya.
Aquest any, la Meritxell i el seu marit, Josep Olivet, els dos fundadors de l’operadora, tenen com a objectiu triplicar els abonats per poder arribar al milió de llars que comptin amb els seus serveis, els quals inclouen fibra òptica, telefonia fixa i mòbil, i TV en línia.

Però, qui és Meritxell Bautista?

Meritxell Bautista es considera a si mateixa una empresària temps complet, dedicada a la seva feina i la seva família. Actualment és una dona d’èxit, però no tot el camí ha sigut de color rosa. Durant la seva trajectòria ha hagut de fer-se lloc en un món caracteritzat per la seva composició majoritàriament masculina.
Va començar a treballar com a administrativa comercial a una famosa multinacional americana, amb tan sols 18 anys, mentre ho combinava amb els estudis de les dues carreres que cursava i que, més tard, li permetrien obtenir la llicenciatura en Dret i el diploma en Turisme. Després del seu Erasmus a Àustria, la mateixa empresa americana li va oferir un lloc com a comercial, el qual ella va acceptar. Allà va estar-hi fins als 25 anys, quan va decidir canviar de rumb. Va ser llavors quan es va convertir en, ni més ni menys, directora de màrqueting d’una altra important companyia del mateix sector.
Poc després, va decidir tornar al món comercial, el qual confessa que és la seva passió, en una multinacional coreana. Amb 28 anys tenia una exitosa trajectòria professional i era directora d’art d’una gran empresa. Tot i això, va prendre la difícil decisió d’acceptar una oferta que li feia la multinacional coreana, la qual li va permetre mudar-se a Madrid per poder millorar la seva posició laboral, decisió que també va prendre capgirant, també, la seva vida personal. Aquell va ser un moment d’inflexió per la Meritxell. A Madrid, tal com ella mateixa descriu, es va convertir en la dona de la seva vida. Va ser, a més, en aquell moment de la seva vida, que va conèixer Josep Olivet, el que seria el seu futur marit. Amb ell, va prendre el risc de la seva vida: va deixar la multinacional coreana per tornar a Manresa, on van fundar Fibracat.

Meritxell Bautista i el món TIC

Meritxell Bautista s’ha hagut d’enfrontar en més d’una ocasió amb situacions laborals on era l’única, o de les úniques dones, en formar part d’un departament en concret, el qual sol estar relacionat amb el món TIC. Ella està, per tant, molt conscienciada de les dificultats a la que ens enfrontem les dones en aquestes en aquest món.
L’equip directiu de Fibracat està format en un 60% per dones. És la manera que té Meritxell d’aportar el seu gra de sorra a l’hora de capgirar aquestes dades, les quals solen indicar una gran minoria femenina en el món TIC.

La ponència

Meritxell Bautista vindrà a presentar-nos la seva ponència, anomenada “Sense por a Goliat”. La conferència és, tal com ens explica la mateixa Meritxell, una reflexió en clau femenina de la seva trajectòria personal i professional. Té un caràcter encoratjador a plantar cara als goliats. Durant la presentació, Meritxell Bautista repassa l’èxit de Fibracat, alhora que fa una reflexió, amb l’objectiu de poder replicar-ho en altres casos.

Si encara no teniu la vostra entrada, a què esteu esperant? És totalment gratuït! Us esperem demà a les 19:00 h al Coespai amb Meritxell Bautista. No us ho perdeu!